Lapas karte
KandavasZiluks.lv

Pasākumi

Cepuru balle!

29.01.2020 09:15 - 11:00

img_6771.jpgZīļuka pilī šodien, 29.janvārī, notika Cepuru balle. Līksmība, mūzika un dejas valdīja visapkārt. Ieradās daudz viesu no dažādām karaļvalstīm. Katra karaļvalsts uzstājās ar priekšnesumu, demonstrējot savas brīnišķīgās cepures!

Bērni jutās pacilāti un laimīgi. 

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Latvijas dzimšanas diena!

15.11.2019 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_6514.jpg"Skaista mana tēvu zeme 
     Par visām zemītēm."
 Pirmā valstiskās piederības sajūta bērnā noteikti nāk no ģimenes. Pirmsskolā mēs stiprinām un cenšamies audzināt katrā bērnā tādas vērtības un ieradumus kā cieņu pret savu valsti, godpilni izturēties pret valsts simboliem, būt godīgiem, atbildīgiem, savaldīgiem...
 Sagaidot svētkus, bērni izzināja Latvijas valsts vēsturi, noskatoties un pārrunājot animācijas filmiņu "Karoga stāsts".
 Svinīgi šo dienu atzīmējām PII "Zīļuks". Bērniem paliks atmiņā kopīgi dziedātā himna, svecīšu iedegšana pie karoga, skandētas tautas dziesmas un izteiktie vēlējumi Latvijai. "Sargāsim,mīlēsim,saudzēsim savu tēvu zemi un dabu"!-svētku izskaņā visiem novēlēja izglītības iestādes vadītāja Dina Tauriņa.

Lasīt visu ziņu galerija (12)

Mārtiņi

08.11.2019 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_20191107_wa0018.jpgApgūstot latviešu tautas tradīcijas un folkloru PII "Zīļuks" ik gadu tiek svinēta Mārtiņdiena.Bērni mācās  tautas dziesmas,ticējumus, apgūst rotaļas un dejas, gatavo maskas.Ggrupas "Zvaigznītes"bērni iejutās paši ķekatnieku lomās un sagādāja pārsteigumu mazajiem bērniem mazliet ātrāk.Bet šodien visi sagaidījām ķekatniekus,izlustējāmies kopā un godam arī aizvadījām...
 Ej, Mārtiņ, nu uz Rīgu,
Nu mēs tevi pavadām;
Nāc atkal citu gadu,
Tad mēs tevi gaidīsim.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Rīcības diena!

04.11.2019 - 07.11.2019 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks


img_6355.jpgŠī gada Rīcības dienas veltītas Klimata krīzes tēmai "Par nākotni bez klimata krīzes". Visu nedēļu bērni veidoja plakātus, skatījās videofilmas par mūsu planētas nelaimēm, diskutēja un runāja par to, ko mēs katrs varam darīt, lai saglabātu mūsu zemi tīru, zaļu, veselu. Šodien, 7.novembrī, bērni devās uz Kandavas novada muzeju, lai izliktu pašu veidotus plakātus ar aicinājumu pievērst sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, jo neviens nav par mazu, lai rūpētos un rīkotos! Plakātus būs iespējams apskatīt visiem interesentiem no 7-14.novembrim.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Putras diena

16.10.2019 09:30 - 10:30 kur : Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola, Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_2568.jpg
Oktobris tradicionāli ir kļuvis par putras mēnesi un tiek svinēts ar dažādām aktivitātēm. PII "Zīļuks" bērni jau vairākus gadus piedalās AS "Rīgas dzirnavnieks" projektā, kura mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas. Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai bērni un vecāki mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus.
 To PII "Zīļuks"  bērni centās iemācīt arī Karlsonam, kurš  šodien apciemoja savu draugu Brālīti. Izrādās, ka Karlsons jau paspēja brokastīs notiesāt dažādus saldumus un našķus, tomēr, nogaršojot piedāvāto putru, secināja, ka tā ir gana garda, sātīga un veselīga.         

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Ekskursija

15.10.2019 09:00 - 18:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_2518.jpg15. oktobrī  Kandavas pilsētas PII "Zīļuks" grupas "Taurenīši" un "Zaķēni" devās rudens ekskursijā. Pirmā vieta, kur mūsu pirmsskolnieki piestāja, bija Džūkstes pasaku muzejs. Pasaku muzejā bērnus sagaidīja pasaku tēli, tur bija ko redzēt un apskatīt, iepazīties ar to, kā bērni mācījās un kādos solos sēdēja 100 gadus atpakaļ. Emocionāls moments bija pašu  audzinātāju rādītais leļļu teātris. Bērniem bija iespēja piedalīties radošajā darbnīcā un izgatavot mājas svētību sargātāju - čūsku! Aizraujošs un bērnu čalām pildīts bija atpūtas brīdis pasaku muzeja rotaļtelpā!

  Savukārt maizes ceptuvē "Lāči", bērni iepazinās ar maizes tapšanas procesu un varēja to arī nogaršot. Katram bija iespēja izcept savu īpašo cepumu, kuru lepni atvest mājās kā suvenīru. 
Mājās bērni un skolotājas pārveda daudz pozitīvu emociju par vērtīgi un aizraujoši pavadītu izzinošu un reizē atpūtas dienu. 

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Cūkmena- detektīvi!

11.10.2019 10:00 - 10:40

img_0746.jpgNu jau par tradīciju PII"Zīļuks" bērniem ir kļuvusi dalība ekoprogrammā "Cūkmena- detektīvi",kuru rīko AS "Latvijas valsts meži." Šoreiz tajā piedalīsies grupas "Lācēni" un "Zvaigznītes" bērni. Kopā ar skolotājām, bērni soli pa solim atklās dažādus meža noslēpumus un kļūs par īstiem Cūkmena detektīviem.
“Cūkmena detektīvi” pirmajā gadā apgūs četras tēmas:
Meža netīrie noslēpumiBērni atklāj netīrākos meža noslēpumus - cūcības Latvijas dabā - un to, ka mežā atkritumiem nav vietas. Tur jādzīvo dzīvniekiem un jāaug kokiem, bet atkritumiem jāatrodas atkritumu tvertnē. Katram no mums ir iespēja darīt savu zemi tīrāku un kļūt par Cūkmena detektīvu!
Cūkmenam pa pēdām. Bērni nošķir labo rīcību no sliktas, piegružotu meža vidi no sakoptas un skaistas. Aktīvi darbojoties ārpus telpām, bērni iepazīst dabas daudzveidību un cilvēka vietu dabā. Viņi saprot, ka atrasties mežā - tas ir dabīgi!
Mežs rotaļlietu kastē. Bērni uzzina, ka mežs ir mums visapkārt - arī grāmatu lapās un rotaļlietu kastēs. Ja par mežu rūpējas, tas atjaunojas. Tāpēc koks ir viens no dabai draudzīgākajiem materiāliem. Ar to var droši darboties arī bērni!
Audzēsim skābekli! Bērni saprot, ka mežs ir ne tikai tas, ko var ieraudzīt, bet daudz kas vairāk - arī skābeklis, ko elpojam. Mēs varam to vairot, tāpat kā visu labo pasaulē, aktīvi darbojoties!
Vairāk informācijas par ekoprogrammu “Cūkmena detektīvi” var lasīt https://www.cukmens.lv/

Lasīt visu ziņu galerija (3)

Miķeļdiena!

26.09.2019 10:00 - 11:30

img_6168_0.jpg

26. septembrī PII "Zīļuks" tika svinēta Miķeļdiena - rudens saulgrieži. Svētkus ieskandināja 5-6 gadīgo bērnu vokālais ansamblis "Zīļuki". Bērni iesaistījās uzvedumā ar jautrajiem un bezrūpīgajiem pelēniem un čaklo gailīti. Bērniem tika sniegts priekšstats par maizes tapšanu - no grauda līdz klaipiņam. Svētku noslēgumā katra grupa saņēma svaigi ceptu kukulīti, kuru varēja tūlīt nogaršot.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Olimpiskā diena!

20.09.2019 10:00 - 10:30

img_6087.jpg20. septembra rīts mūs visus mudināja doties ārā, lai piedalītos Olimpiskajā dienā, kas notiek visā Latvijā! Katru gadu tiek izvēlēts savs moto, šogad tas ir  "Tu vari, ja tu dari!", kas popularizē veselīgu dzīvesveidu un akcentē vingrošanu kā svarīgu ikdienas rituālu labas pašsajūtas veidošanai!
   Paldies vecākiem, kas piedalījās kopā ar mums !

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Gājiens nākotnei!

20.09.2019 09:25 - 09:35

img_6105_0.jpg

Plūdi, vētras, orkāni, sausums – arvien biežāk tiek ziņots par šādām dabas katastrofām. Un arvien biežāk un pārliecinošāk saistībā ar tām tiek minētas klimata izmaiņas.
Klimata izmaiņas ir visnopietnākie draudi mūsu planētai. Globālā sasilšana veicina jūras līmeņa celšanos, izraisot postošus plūdus, vētras, ilgstošus sausuma periodus un saslimšanas ar tropiskajām slimībām. Daudzviet pasaulē jau šobrīd ir izjūtamas traģiskās globālās sasilšanas sekas. Mums ir jārīkojas, lai nepieļautu, ka situācija kļūst vēl daudz ļaunāka! Neviens nav par mazu, lai rūpētos un rīkotos! -šādi skan mūsu devīze. PII "Zīļuks" kā Ekoskola uzskata par savu pienākumu piedalīties, atbalstīt un aicināt ikvienu nepalikt  vienaldzīgam!

                 

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Veselības diena!

19.09.2019 10:00 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_6013.jpgSaviem bērniem par veselīgu dzīvesveidu stāstām jau agrā bērnībā.
19. septembrī Veselības nedēļas ietvaros pie PII "Zīļuks" bērniem ieradās Tāpēcītis. Viņš atbildēja nu uz pilnīgi visiem bērnu uzdotajiem "kāpēc?" Izskanēja daudz dažādu āķīgu jautājumu. Kāpēc auto ir četri riteņi? Kāpēc vajadzīgas ceļazīmes? Kāpēc vajadzīgi elektromobiļi?....Tālāk sekoja dažādas atrakcijas, dejas un rotaļas un galvenais - kopīgs velobrauciens apkārt mūsu skaistajam "Zīļukam!" Tā mēs atbalstījām akciju - Diena bez auto!
Paldies visiem vecākiem un bērniem, kas atbalstīja šo akciju un ieradās kājām, velosipēdiem, skrejriteņiem, dip-dapiem. Mēs, "zīļuki", esam PAR veselīgu dzīvesveidu un ļoti priecājamies, ka zaļi domājošo bija tik daudz! 


Lasīt visu ziņu galerija (24)

Zinību diena!

02.09.2019 10:00 - 10:40 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_5948.jpg
  Zinību diena ir klāt-jauns darba cēliens, jaunas apņemšanās! Uz svinīgo pasākumu pulcējās mūsu iestādes lielākie "zīļuki", kuri šajā mācību gadā uzsāk obligāto apmācību pēc jaunajām pirmsskolas vadlīnijām. 
5-6 gadīgo grupās apmācību uzsāk 86 bērni.
  Par labu noskaņojumu gādāja skolotājas, kuras iejutās meža skolas vidē.
  Radošu un veiksmīgu sadarbību vecākiem, bērniem un skolotājiem! 
        

    

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Līgo svētki

21.06.2019 10:00 - 12:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_5886.jpg

Nāc nākdama Jāņu diena
      Visi bērni tevi gaida.
      Meitām puķu vainadziņi,
      Puišiem zaļi ozoliņi.

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Kandavas pilsētas bērnudārzā noslēgušies siltināšanas darbi

29.05.2019 10:30 - 12:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

dsc_0124.jpgSaulainā 29.maija rītā pie bērnudārzā “Zīļuks” visus tā apmeklētājus un viesus sagaidīja iestādes vadītāja un bērnudārza simbols – Zīļu vīriņš, un aicināja uz atklāšanas pasākumu, jo pēc intensīva darba Kandavas pilsētas bērnudārza siltināšanas darbi ir noslēgušies.

Pēc bērnudārza atjaunotās fasādes apskates un svinīgās uzrunas, Kandavas PII „Zīļuks” vadītāja Dina Tauriņa kopā ar  Kandavas novada domes priekšsēdētāju Ingu Priedi, būvuzraugu Nikolaju Zaičenko un SIA “Amatnieks” projektu vadītāju Arvi Lagzdiņu svinīgi pārgrieza atklāšanas lenti. Gandarījuma sajūtu un prieku par paveikto ikvienam klātesošajam pastiprināja bērnudārza audzēkņu sagatavotie priekšnesumi- skanīgās dziesmas un jautrās dejas.

Lasīt visu ziņu galerija (76)

Sējam, stādam, audzējam!

06.05.2019 10:00 - 25.05.2019 - 11:00
printēt
<>
Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs
Ekoskola
Personas dati tiek izmantoti un apstrādāti atbilstoši Eiropa Parlamenta un Padomes Regulai (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis). Jebkurai fiziskai personai ir tiesības jebkurā laikā prasīt savu datu atjaunošanu, informāciju par personas datu lietošanu, kā arī prasīt savu datu dzēšanu.


Piekļūstamības paziņojums
back to top