Lapas karte
KandavasZiluks.lv

Pasākumi

Eko karogs

20.09.2021 10:00 - 15:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

Pirmdien, 20. septembrī, pulksten 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana. Šogad 104 izglītības iestādes saņēma prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp arī Kandavas PII"Zīļuks."Šogad Ekoskolu veikumu vērtēja Ekoskolu programmas nacionālā žūrija 14 dalībnieku sastāvā, kurā darbojas jomas eksperti no 11 dažādām valsts institūcijām un sabiedriskajām vides aizsardzības un izglītības organizācijām.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Veselības diena ar Ekorūķi!

15.09.2021 10:00 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9430.jpg

Šodien PII "Zīļuks" norisinājās Veselības diena kopā ar Ekorūķi. Bērni piedalījās ābolu sulu spiešanā, degustēja augļus un ogas, noteica veselīgu un neveselīgu pārtiku, pārvarēja šķēršļu joslas, izpaudās kustību un radošajās aktivitātēs. Diena piepildīta ar pozitīvu enerģiju un sauli! Paldies Karlīnas un Keitas opim par atbalstu.

Lasīt visu ziņu galerija (25)

Zinību diena!

01.09.2021 10:00 - 11:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9347.jpgSaulains un silts pienāca 1.septembra rīts PII "Zīļuks".Ar krāsainiem ziediem rokās, durvis vēra lielie un mazie pirmsskolēni. 5-6 gadīgie bērni pulcējās pagalmā uz svinīgo pasākumu.Ciemos  bija ieradušies pasaku tēli:Tomātiņš un Plūmīte, lai kopā ar bērniem nosvinētu Zinību dienu!
    Vadītāja novēlēja visiem stipru veselību,izturību,interesantu, ar radošām idejām bagātu un aizraujošu jauno mācību gadu!

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Jāņu ielīgošana

22.06.2021 09:30 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9304.jpg

Nāc,nākdama Jāņu diena
     Visi bērni tevi gaida.
     Meitām puķu vainadziņi, 
     Puišiem zaļi ozoliņi.

 22. jūnijā mūsu PII "Zīļuks" iestādes mazos un lielos līgotājus sagaidīja pozitīvu emociju piepildīts Jāņu ielīgošanas rīts. Bērnudārza pagalmā līgotājus sapulcēja svētku vadītāja. Svētkus ieskandinājām ar Līgo dziesmām, rotaļām un  tautasdziesmām.
  Turpinājumā sekoja "ziedu vainagu darbnīca."  Skolotāja Vija  nodemonstrēja no kādām zālēm vēl ir iespējams nopīt skaistu Jāņu vainagu un pastāstīja kā vainags pareizi jānēsā. Pēc tam bērni  gatavoja katrs savu  svētku vainagu.

Novēlam visiem lustīgu Līgošanu priecīgus Jāņus!

Lasīt visu ziņu galerija (6)

Eiropas jūdze

02.06.2021 09:30 - 10:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9263.jpgEiropas jūdze ir jauna iniciatīva, kas notiks 1-4. jūnijā vairākās Eiropas un pasaules valstīs. ISCA piedāvā katram iedzīvotājam veikt vismaz tik garu distanci (1 jūdze = 1,609 km), jo tieši šāda īsa un pieejama distance mudina cilvēkus pievērsties fiziskajām aktivitātēm. Šo distanci var veikt skrienot, staigājot, nūjojot, skrituļojot utt. – jebkurā sev tīkamā veidā.
   Eiropas jūdze norisinājās šodien  arī PII  "Zīļuks".
Bērni audzinātāju pavadībā, vadoties pēc kartes norādēm, veica jūdzes distanci pa Pūzurgravas kalniem un lejām.Finišā katrs bērns saņēma pārsteigumu- saldējumu!

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Izstāde "Paņem dabu aiz rokas!"

25.05.2021 08:00 - 28.05.2021 - 18:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9204.jpgMūsu apkārtējā vide ir bagāta ar augiem, kokiem, kukaiņiem, ko ir vērts pētīt, iepazīt, izzināt, saskatīt. Visu mācību gadu PII"Zīļuks" bērni ekoprogrammas ietvaros īstenoja projektu "Paņem dabu aiz rokas!" Rudenī katra grupa izvēlējās savu vērojamo objektu. Meklēja informāciju, skatījās enciklopēdijas, grāmatas, filmas, vēroja un pētīja visos gadalaikos. Savu iegūto informāciju, atklājumus, pētījumus apkopoja, vizualizēja un izlika bērnu, vecāku, skolotāju  apskatei  iestādes teritorijā.

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Orientēšanās!

24.05.2021 10:00 - 27.05.2021 - 11:30

img_9103.jpg

Ekoskolas programmas tēmas "Pirmsskolas vide un tās apkārtne" noslēgumā sporta skolotāja noorganizēja bērniem interesantas aktivitātes-orientēšanās tuvākajā apkārtnē! Bērniem tika izdalītas darba lapas ar veicamajiem uzdevumiem: jāsaskaita, cik teritorijā ir putnu būru, jānoklausās un jāatpazīst putna dziesma (QR kods), jāatrod un jānomēra kalniņš, jāatrod koki un jāizpilda uzdevums, jānoskaidro, kādi kukaiņi dzīvo "kukaiņu mājā" u.c. 

Bērni darbojās ar prieku un interesi. Šāda darbošanās āra vidē  lieliski pierādīja, ka bērni ir apguvuši sadarbības prasmes, novērošanas spējas un zināšanas par dzīvo dabu.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Izlaidums

26.05.2021 10:00 - 14:00

img_9207.jpgSmaidi, saule, siltu smaidu!
     Savam saules bērniņam.
     Nēsā, saule, saules bērnu
     Savā zelta saujiņā!                                                                            
                            (J.Rainis)

26.maijs ir klāt! Izlaidums mūsu vislielākajiem,mīļākajiem, gudrākajiem bērniem!
 Kā jau vienmēr šādās reizēs, bērni ir uzposti un satraukti, sniedzot  svētku koncertu. 
Vadītājas uzrunā izskanēja vēlējums, lai skolā labi klātos,jo burti, cipari, vajadzīgās prasmes un iemaņas ir apgūtas.
  Nākamajiem pirmklasniekiem vēlam sapņot  krāsainus sapņus, nebaidīties no grūtībām un kļūdām, būt zinātkāriem un neatlaidīgiem! Bērnu vecākiem vēlam pacietību un sapratni, kļūt  par padomdevējiem saviem mīļajiem bērniem!
Paldies bērnu vecākiem par atbalstu un  sadarbību!

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Olimpiskā diena!

21.05.2021 10:00 - 11:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_6105.jpg

PII "Zīļuks" bērni vienmēr ar lielu prieku un aizrautību piedalās sportiskās aktivitātēs. Arī šodien - Olimpiskajā dienā! Varbūt neierastāk kā parasti. Mūsu pirmsskolēni šorīt vingroja visi kopā, bet katra grupa savā laukumā. Ekorūķis apciemoja un uzmundrināja katras grupiņas bērnus. Vingrot ar Ekorūķi ir jautri!

Mēs, PII "Zīļuks" bērni un pedagogi, patiesi vēlamies, lai veselīgu bērnu būtu vairāk, lai viņi mazāk sēdētu pie televizora un datora, lai fiziskās aktivitātes kļūtu par dzīves nepieciešamību ikvienam. Kustību prieks kā dzīvesveids lai saglabājas ik dienu! Mēs esam sportiņā!

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Ģimenes diena!

15.05.2021 10:00 - 17:25 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9096.jpg15.maijs,Starptautiskā ģimenes diena!Šī diena ir īpaša ar to, ka ikkatra ģimene tiek aicināta stiprināt patiesās vērtības,rūpējoties un sniedzot vairāk laika saviem tuviniekiem.
Pastāv uzskats, ka ģimene ir maza valsts.Kāda šī valsts ir PII "Zīļuks" bērniem, sniedzam nelielu ieskatu....
Paldies ģimenēm par atsaucību!

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Ģimenes diena!

12.05.2021 10:00 - 15.05.2021 - 17:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

gimene_1.jpg

Pavasarī, kad viss plaukst, zied un smaržo,svinam Starptautisko ģimenes dienu! Novēlam visām ģimenēm saticību, mīlestību,uzturēt un saglabāt kopā būšanas spēku!

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Izstāde

26.04.2021 09:00 - 14.05.2021 - 18:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9074.jpgPII "Zīļuks" kā mazos, tā arī lielos kādu laiku priecēs Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbi.
      Kontrastu un dinamiku izstādei piedod telpiskās keramikas darbi: figūriņas, dekoratīvi trauki, šķīvji. Neatkārtojamas un fascinējošas ir darinātās koka rotaļlietas.
       Mākslas skolas audzēkņu darbi māca mums ieraudzīt un novērtēt to, ko protam, darām un veidojam ar savām rokām. Lepojamies ar mūsu bērnu talantiem un liels paldies visiem pedagogiem par ieguldīto darbu!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Lielā Talka!

21.04.2021 10:00 - 12:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_9038.jpgLielā Talka paredzēta 23. aprīlī, bet PII "Zīļuks" talko šodien.
Ekorūķis apciemoja  bērnus grupu laukumiņos, uzrunāja un iedvesmoja bērnus vides sakopšanā. Bērni aktīvi veica dažādus darbiņus: kārtoja savas nojumes, rotaļlietas, smilšu kasti, stādīja puķes, uzkopa savu teritoriju.
    Lielākie bērni devās sakopt savas iemīļotās pastaigu vietas.
Paldies talciniekiem, esam gandarīti par padarīto darbiņu!
"Par zaļu Latviju!"

Lasīt visu ziņu galerija (10)

PII "Zīļuks" Lieldienas!

31.03.2021 10:00 - 10:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_8954.jpg

Ai, zaķīti garausīti,
     Kā es tevi sen gaidīju
     Ar raibām oliņām,
     Ar kadiķu ziediņiem.

Lieldienas ir pavasara saulgrieži, ko svinam par godu pavasara un saules atnākšanai. Kaut gan šodien saulīte īpaši nelutināja, tas neatturēja mūs no svētku svinēšanas. Zaķi savu darbu bija padarījuši. Olas tika meklētas visur: sniegpulkstenīšu pudurī, zem lapiņām, pie šūpolēm un pat kokā!
     Kad olas tika atrastas, tad tās ripināja, rīkoja olu kaujas, visbeidzot tika apēstas ar gardu muti! Atrakcijas, rotaļas un dejas radīja prieku visos. Lai jums visiem laba veselība un možs gars !

Priecīgas Lieldienas!

Lasīt visu ziņu galerija (19)
<>
Ilga
Ekoskola
Personas dati tiek izmantoti un apstrādāti atbilstoši Eiropa Parlamenta un Padomes Regulai (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis). Jebkurai fiziskai personai ir tiesības jebkurā laikā prasīt savu datu atjaunošanu, informāciju par personas datu lietošanu, kā arī prasīt savu datu dzēšanu.


Piekļūstamības paziņojums
back to top