Lapas karte
KandavasZiluks.lv

Pasākumi

Ziemas prieki,āra nodarbības, rūpes par putniem un dzīvniekiem.

11.01.2021 10:00 - 22.01.2021 - 12:00

20210113_110109.jpg

Lai bij prieki,kam bij prieki
     Bērniņiem -tiem bij prieki;
     Sniedziņš sniga,putināja
     Bērniņš kalna galiņā.

PII "Zīļuks" bērniem ir patiess prieks par īstu ziemu! Atrodamies ziemas prieku baudīšanai pateicīgā vidē,jo kalniņi tālu nav jāmeklē. Katru dienu nodarbības tiek organizētas laukā, gan sporta, gan dabu izzinošas, gan eko dzīvesveida veicinošas. Esam izveidojuši putnu barotavas, gatavojam putniem barību, izzinām sniega un ledus īpašības, veicam dažādus eksperimentus.
     Tomēr vislielāko prieku un sajūsmu bērniem sagādā sporta aktivitātes kalnā, gan iespēja paslēpot. Lai visiem laba veselība, baudīsim ziemu!

   

Lasīt visu ziņu galerija (32)

Sniegavīri PII "Zīļukā"

21.01.2021 10:00 - 22.01.2021 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

emlw7600.jpgSniegavīrus varam celt,
     Ja vien ārā sniegs, ko velt.
     Ziemā pierasta tā lieta,
     Ka starp mums tiem sava vieta!

Urā, uzspējām izbaudīt,savelt sniegavīrus un papriecāties! Tapa arī ledus kūkas,dekori un kādam arī sniega māja!

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Ziemassvētku vecīša sveiciens

16.12.2020 10:00 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

Nav bijis vēl neviens tāds gads
Kas tikai laimi nestu
No bēdām, rūpēm sargātu
Un laimes kalnā vestu
Bet laimīgs tas, kas smaidot prot,
Ņemt pretī to, ko dzīve dod!

Novēlam siltus,mīļus un gaišus Ziemassvētkus,cerību pilnu Jauno gadu!

Lasīt visu ziņu

Labo darbu un pārsteigumu laiks...

14.12.2020 10:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_8670.jpg Noslēdzies Zīļu vākšanas konkurss. Sakām lielu "Paldies" vecākiem un vecvecākiem - ar jūsu palīdzību esam ieguvuši:
1.vieta grupa "Zvaigznītes", 3.vieta grupa "Zemenītes", 4.vieta grupa "Zvaniņi", pašiem mazākajiem "Cālēniem" un "Ežukiem" - Pateicības. Pārsteiguma balvas un Zīļu ceļojošo kausu pie mūsu izpušķotās eglītes pasniedza pārstāvji no Amatniecības centra un Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldes.

Labie darbi turpinās, tos vēro rūķi, kuri mēdz negaidīti, draiskojoties "Zīļuka" pagalmā, parādīties un iepriecināt bērnus. Rūķi ir pārsteigti par krāšņajām Eko eglītēm, par grupu rotājumiem un dekorācijām! Viņi, protams, arī gatavo bērniem pārsteigumus - brīnumi notiek! Lai visiem jauki svētki!

Lasīt visu ziņu galerija (22)

Latvijas dzimšanas diena!

17.11.2020 09:15 - 00:10 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_8552.jpg  Latvijas 102 dzimšanas dienas rīts izgaismojās auseklītī, bērnu un vecāku aizdegtajās svecītēs.
   Vadītāja ar svinīgi uzrunāja bērnus un aicināja kopīgi nodziedāt himnu, norunāt tautas dziesmas, dzejoļus par mūsu skaisto zemi-Latviju.
  Zīļuks, Kandava, Kurzeme, Latvija- tās ir vērtības, kuras gribam ielikt katra bērna sirsniņā. Vēlējums Latvijai-vairāk mīlestības, labestības un smaidu!        

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Nu atbrauca Mārtiņdiena...!

10.11.2020 10:00 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_4234.jpg

 Zeme rīb,rati klaudz,
      Kas to zemi rībināja?
      Nu atbrauca Mārtiņdiena
      Deviņiem kumeļiem!

Mārtiņi- kad visi zemes darbi padarīti, iesākas  ķekatu un budēļu laiks. Arī šodien pie mums, PII "Zīļuks"ciemojās ķekatnieki-garā sieva, kaza, vilks, lācis, čigāniete. Skandējām tautas dziesmas, dziedājām, gājām rotaļās un brīnišķīgi pavadījām laiku svaigā gaisā, saulītei spoži spīdot.
  Pēc seniem latviešu ticējumiem, ķekatnieki nes svētību un pārticību.Ticam un ceram, ka visi būsim veseli,priecīgi un laimīgi.

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Labie darbi planētai!

02.11.2020 09:00 - 06.11.2020 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

labie_darbi.jpg  Latvijas Ekoskolas ik gadus piedalās nedēļu ilgā starptautiskā kampaņā ar mērķi uzrunāt sabiedrību, vērst uzmanību nozīmīgām vides problēmām un ikvienu rosināt uz rīcību, kas var palīdzēt šīs problēmas mazināt.Kopīgs sauklis šogad ir "Labie darbi planētai!" 
   Kandavas pilsētas PII "Zīļuks" ir sastādījis savu Rīcības plānu:
-sākt rītu ar kodeksa saukli,kas ir mūsu iestādes himnas divrinde;
-katru dienu (nedēļas ietvaros)diskutēt, vērtēt, padarītos darbus,ko esam paveikuši sešu gadu garumā;
- katra grupa veidos savu zināšanu,jautājumu un ideju plakātu.
Aicinām katru izmēģināt rīcības,ko īstenot savā ikdienā,uzsākt jaunas apņemšanās,piemēram,veselīgāk ēst,vairāk kustēties,braukt ar riteni,atrasties svaigā gaisā,taupīt dabas resursus...tā saudzējot mūsu planētu.Neviens nav par mazu, lai rīkotos un iedvesmojieties no mūsu labajiem darbiem!

Lasīt visu ziņu

"Rudens nāca, lapas bira..."

04.11.2020 10:00 - 11:50 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks
img_8470.jpg

Zelta rudens atnesis ne tikai pasakaini skaistas ainavas, bet arī iedvesmu darboties ar koku lapām.Lapas tika zīmētas,līmētas, izmantotas aplikācijās un ne tikai ....
     Tomēr skaistās un košās rudens lapas, kas mūs tā priecē, kādā brīdī no kokiem nobirst. Tā kā mums rūp tīra un sakopta vide,Ekorūķis aicināja visus PII "Zīļuks"  bērnus un darbiniekus uz lielo lapu grābšanas talku un saka lielu paldies, čaklajiem lapu grābšanas talciniekiem!

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Putras diena!

13.10.2020 10:00 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

lroo5771_0.jpg

Putra kājas apāvusi
     Pie bērniem ciemos iet.
     Piesargies tu, putriņ’,
     Ka bērniņi neapēd.

Zīļukā ēdam veselīgi! Šodien putrai īpaša diena, sākām ar ugunskura kurināšanu un auzu putras vārīšanu. Otrās brokastis ieturējām laukā, svaigā gaisā, garšoja ļoti labi! Iepriekš grupās tika pārrunāts par veselīgu ēdienu un putras nozīmi ēdienkartē. Putra deva spēku un enerģiju rotaļām, dejām un dziesmām.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Ražas svētki!

29.09.2020 10:00 - 11:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks
img_8241.jpg

Rudentiņš, bagāts vīrs,
     Daudz tu mums dāvināji;
     Rudens rutki, rācenīši,
     Rudens balti kāpostiņi.
Svētkos pie mums "Zīļukā" ieradās Rudentiņš, izrādot bērniem savu bagāto klāstu: augļus, dārzeņus, ogas un meža veltes. Rudentiņš pastāstīja, kā zvēri gatavojas ziemai, cik pilni ir vāveres, eža, zaķa un peles kambari. Tikai slinkais Zvirbulēns lidinājās un traucēja visiem strādāt, nedomāja par auksto ziemu. Meža iemītnieki uzaicināja slinko Zvirbulēnu uz Ražas svētkiem, un tikai tad Zvirbulēns saprata, ka ir jāstrādā un jābūt izpalīdzīgam. 

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Ekoskolas 5 gadu jubileja!

22.09.2020 11:20 - 13:00

zilukam_5.jpgŠogad jau 183 izglītības iestādes saņēma Ekoskolu programmas apbalvojumus par sasniegumiem vides izglītībā. Ekoskolu programma ir plašākā ilgtspējīgu skolu programma Latvijā un arī pasaulē. Pie mums tā katru gadu apvieno ap 200 izglītības iestāžu – no pirmsskolām līdz augstskolām.

PII "Zīļuks" piekto gadu saņem Starptautisko Zaļo karogu par izciliem sasniegumiem vides izglītībā.Par godu šai svētku dienai, bērni cepa keksus un mācījās radīt sev svētku sajūtu. Dzīvojam "zaļi!"

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Olimpiskā diena!

18.09.2020 09:15 - 10:15

img_8085.jpg 18.septembra saulainais rīts visus mūs mudināja doties ārā,lai piedalītos Olimpiskajā dienā, kas notiek visā Latvijā! Katru gadu tiek izvēlēts moto, šogad tas ir -"Mēs esam Sportiņā!"Pagalmā mūs sagaidīja Ekorūķis, kurš bija gatavs vingrot kopā ar mums.Kopīgā un vienotā rīta rosme visus uzmundrināja un priecēja.Turpinājām dienas aktivitātes ar pozitīvām emocijām.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Veselības diena!

15.09.2020 10:00 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks
  Mūsu Eko tēma ir "Pirmsskolas vide un tās apkārtne"vvhs6978.jpg.Ekorūķis kopā ar bērniem Veselības dienā iepazina mūsu teritoriju.Šodien uzzinājām,kādi koki aug  laukumos.Izrādās, ka pie mums ir vairāki eksotiski koki:Duglāzijas egle,Gludmales kārkli,Tatārijas kļava,Sarkanais ozols...Protams, neiztikām  arī bez sportiskām aktivitātēm un veselīgas tējas dzeršanas no mūsu pašu koptās eko dobes. Degustējām vietējos augļus un  ogas,dejojām,dziedājām, rotaļājāmies.  "Dzīvojam zaļi!"

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Zinību diena PII "Zīļuks"!

01.09.2020 10:00 - 11:00 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

img_7923.jpgPrieks, tikšanās prieks bērniem, vecākiem un skolotājiem! 

Astoņdesmit- nu jau lielos "Zīļuka" audzēkņus un viņu vecākus uzrunāja vadītāja-Dina Tauriņa.Te pēkšņi uzradās "Slinkums", kas  tas tāds? Ar tādu gan mēs nedraudzēsimies! Visi esam gatavi, apņēmības un cerību pilni jaunajam mācību gadam.

 Gribu zināt, gribu zināt,
      Kāpēc nezināt ir slikti?
      Dikti, dikti gribu zināt,
      Ko mēs šogad darīsim! 

Lasīt visu ziņu galerija (9)

Mana jaukā vasariņa!

03.08.2020 10:00 - 07.08.2020 - 11:30 kur : Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks

 img_7868.jpgVasaras laiks brīžiem ir tik mainīgs,te lietus un vēsums, te karstums...Tomēr tas netraucēja PII "Zīļuks" bērniem īstenot interesantas, aizrautīgas un radošas nodarbes. Nedēļa iesākās ar putnu dzirdinātavas veidošanu, kur darbs bija gana atbildīgs un nopietns. Nākamajā dienā katrs bērns varēja izpausties mākslas nodarbēs. Neiztrūkstošas sporta aktivitātes, kas vienmēr bērniem sagādā prieku,mandalu veidošana,mākoņu vērošana "teleskopā" un to attēlošana.
  Pie bērniem ciemojās arī Ekorūķis, kurš ļoti priecājās par putnu dzirdinātavām.Ir labi palīdzēt dabai, izliekot tās teritorijā, bērni mācīsies apkopt dzirdinātavas, uzmanīt, lai tajās netrūkst ūdens un varēs vērot putnus.

Lasīt visu ziņu galerija (23)
<>
Dārgs, Asja, Asnate, Dāgs
Ekoskola
Personas dati tiek izmantoti un apstrādāti atbilstoši Eiropa Parlamenta un Padomes Regulai (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis). Jebkurai fiziskai personai ir tiesības jebkurā laikā prasīt savu datu atjaunošanu, informāciju par personas datu lietošanu, kā arī prasīt savu datu dzēšanu.


Piekļūstamības paziņojums
back to top